مجاهد عصر

مجاهد عصر

همه خاطرات خوبی که ملت ما از امیرکبیر دارد محصول سه سال است . مقام معظم رهبری
مجاهد عصر

مجاهد عصر

همه خاطرات خوبی که ملت ما از امیرکبیر دارد محصول سه سال است . مقام معظم رهبری

از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی


مجموعه پوسترهای «حقوق بشر آمریکایی» به جنایت‌های آمریکا در ایران و منطقه می‌پردازد که طی این جنایت‌ها بسیاری از مردان، زنان و کودکان بی گناه کشته شدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اقدام به انتشار 30 پوستر با عنوان «حقوق بشر آمریکایی» به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی همزمان با سالروز جنایت‌های آمریکا در جمهوری اسلامی ایران کرده است.

به گفته هاشمی دانا معاون روابط عمومی، تبلیغات و امور بین الملل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، علاقه‌مندان می‌توانند با دریافت این پوسترها نمایشگاه‌هایی را در شهرهای خود برپا کنند و یا به انتشار در شبکه‌های اجتماعی بپردازند.

در ادامه بخش نخست این پوسترها را مشاهده می‌کنید :

 از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی

 از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی

 از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی

 از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی

 از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی

 

از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی

از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی

از شهدای ترور تا حمله به هواپیمای مسافربری در پوسترهای حقوق بشر آمریکایی

منبع:دفاع پرس

انتهای پیام/

مروری بر توصیه های رهبری درباره مضرات اعتماد به آمریکا


قدس آنلاین: در چند سال گذشته وقتی به سخنان مقام معظم رهبری توجه می‌کنیم یکی از چندین مواردی که ایشان در سخنرانی‌هایشان بالاخص بعد از توافقاتی که در برجام صورت گرفته است، تکرار می کنند، عدم اعتماد به غرب و آمریکا است.

به گزارش قدس آنلاین، در چند سال گذشته وقتی به سخنان مقام معظم رهبری توجه می‌کنیم یکی از چندین مواردی که ایشان در سخنرانی‌هایشان بالاخص بعد از توافقاتی که در برجام صورت گرفته است، تکرار می کنند، عدم اعتماد به غرب و آمریکا است. ایشان تأکید می کنند که طرف‌های غربی بالاخص آمریکا کسانی هستند که هیچگونه اعتمادی در تمامی امور چه امور منطقه‌ای و داخلی نمی‌توان به آنها داشت.

در این مجال به چند مورد از سخنان ایشان در مورد عدم اعتماد به غرب بالاخص آمریکا اشاره می‌کنیم:

«مطالبه‌ بعدی ما از مسئولین این بوده است که گفتیم به طرف مقابل اعتماد نکنید. خوشبختانه اخیراً یکی از مسئولین محترم صریحاً گفت که ما به طرف مقابل هیچ اعتمادی نداریم و این خیلی چیز خوبی است. گفتیم به طرف مقابل اعتماد نکنید، به لبخند او فریب نخورید، به وعده‌ نقد که می‌دهد ـ وعده‌ نقد، نه عمل نقدـ اعتماد نکنید، [چون] وقتی خرش از پل گذشت، برمی‌گردد و به ریش شما می‌خندد! اینقدر اینها وقیحند.»۱

«ملّت ایران که خود را استکبارستیز می‌داند، به ‌خاطر این است که زیر بار تحمیل دولت آمریکا نرفته است. دولت آمریکا یک دولت استکباری است، حقّ مداخله‌ در کشورها را برای خود قائل است، جنگ‌افروزی می‌کند، در امور کشورها مداخله می‌کند؛ امروز مشاهده می‌کنید [که] این قضیّه دیگر از محدوده‌ کشورهای آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین فراتر رفته است، به اروپا رسیده؛ در امور آنها هم دخالت می‌کنند»۲

»خب، یک تصوّر غلطی در اینجا وجود دارد و آن این است که «ما با آمریکا می‌توانیم کنار بیاییم؛ با آمریکا کنار بیاییم و مشکلات را حل کنیم»! خب این تصوّر، تصوّر درستی نیست. ما نمی‌توانیم به توهّم تکیه کنیم، باید به واقعیّتها تکیه کنیم «.۳

چند مورد از موارد بسیاری که در این مجال از سخنان مقام معظم رهبری در مورد عدم اعتماد به آمریکا گزینش شده است نشان دهنده‌ موضع و نوع نگاه سکاندار این نظام اسلامی است اما استدلال ایشان بر این مدعا چیست؟

شاید بتوان یکی از ادله‌های مهم نظرات ایشان را الگو و درس گرفتن از تاریخ دانست. تاریخ ایران پر است از این دست الگوها که بارزترین و روشن‌ترین این الگوها حادثه‌ تلخ کودتای ۲۸ مرداد و برکناری مصدق است که به خاطر همان اعتمادی است که مصدق و نهضت ملی به آمریکا کردند و موجب منحل شدن و سرنگونی مصدق گردید.

 بررسی اسناد و مدارک موجود مؤید آن است که دکتر مصدق در طول زمامداری خود در جهت توسعه نفوذ امریکا در ایران تلاش کرده است. در جریان نهضت ملی نفت، جبهه ملی برای رفع مشکلات اقتصادی که در درگیری با انگلستان پیش آمده بود، سیاست بهره‌گیری از امکانات و کمک‌های امریکا با استفاده از تضاد موجود بین منافع امریکا و انگلیس را در پیش گرفته بود و برای اجرای این سیاست، میدان جدیدی را برای فعالیت های حزب توده فراهم ساخت تا از این طریق با بزرگ نشان دادن خطر حزب توده، حمایت از جبهه ملی را برای امریکا ضروری نشان دهد.۴

مقام معظم رهبری نیز در تحلیلی که از کودتای ۲۸ مرداد و شکست نهضت ملی داشتند، خاطرنشان می‌کنند که مصدق برای خارج شدن از دشمنی‌های انگلیس به خاطر مسائل ملی شدن صنعت نفت به دامن آمریکا پناه برد که همین اعتماد باعث کودتا و برداشتن او از صدرات شد.

»حادثه از این قرار بود که دولت مصدّق که نفت را که منبع ثروت ملّی کشور بود، از چنگ انگلیسی‌ها و از دست انگلیسی‌ها با کمک افرادی که بودند -مرحوم آیت‌الله کاشانی و دیگران- توانست خارج کند، یک اشتباه تاریخی انجام داد و آن تکیه‌ی به آمریکا بود. در مقابلِ دشمنی انگلیس‌ها، فکر کرد باید یک پشتیبانی در عرصه‌ بین‌المللی داشته باشد، این پشتیبان آن روز از نظر او آمریکا بود؛ به آمریکایی‌ها اعتماد کرد؛ امید او به آمریکایی‌ها بود. از این خوش‌بینی و ساده‌اندیشی، آمریکایی‌ها استفاده کردند و [کودتای] بیست‌وهشتم مرداد را به راه انداختند «۵

بنا بر اصل عبرت گیری از حوادث و رویدادهای تاریخی و با توجه به مطالب ارائه شده می‌توان گفت که حرکت و جنبشی در جامعه ایران موفق است و می تواند عدالت اجتماعی، امنیت، ‌ آزادی و ارزشهای متعالی و رفاه را برای مردم تأمین می کند که: الف. پشتوانه و صبغه‌ مذهبی داشته و در تمام امورات نتیجه و هدف نهایی را با کمک و استمداد الهی پیگیری کند.

یکی از اصول و زیر بنایی‌ترین اهداف انقلاب اسلامی در کشورما رویکرد و نگاه توحیدی داشتن است که تمام امورات به دست خداوند بوده و انسان باید در تمام کارهای خود با توکل به خداوند و اعتماد بر او برنامه ریزی کرده و اهدافی برای خود تعیین کند که مصداق بارز آن «وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْ‌ءٍ قَدْراً [طلاق/۳] و هر کس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را می کند خداوند فرمان خود را به انجام می رساند و خدا برای هر چیزی اندازه ای قرار داده است.»

مقام معظم رهبری در مورد اعتماد بر خدا نه به خلق در امورات جامعه می‌فرمایند:

«ملت‌ها در سایه‌ پیمودن راه خداست که به رفاه و امنیت و آرامش و آگاهی و معرفت می‌رسند. بدبختی مردم دنیا به خاطر پیموده نشدن راه خدا و به خاطر راه طواغیت است... راه خدا، راه عزّت، کرامت، آسایش زندگی و پرورش خوب نفوس طیّبه است. این، راه خداست «.۶ ب. علاوه بر تکیه و اعتماد بر خدا حاصل شدن امورات بر اساس یک سری اسباب است و در جامعه برای یک مدیریت عالی اعتماد به مردم مورد توجه قرار گیرد. ج. رهبران جامعه باید از دیانت و کیاست برای ادراه امور برخوردار باشند که در غیر این صورت عواملی که باعث شکست مصدق شد، ایجاد می‌شود و آن هم به خاطر دوری از روحانیت و اعتماد به قدرت ‌های پوشالی غرب و آمریکا بوده و سرانجامی جز از بین رفتن مردم‌سالاری و برکناری منتخب مردم در پی نخواهد داشت.

در نتیجه جامعه‌ امروز بالاخص دولتمردان ما با الگوگیری از حادثه‌ ۲۸ مرداد باید به این نتیجه برسند که اگر جنبشی از نظر ظاهری پابرجا باشد، اما تغییر ماهیت داده و از اهداف اولیه دور شود و تبدیل به قالبی میان تهی و روحی بدون جسم شود، مانند نهضت مشروطیت که تدریجاً چنین فرجامی را داشت، شکست می خورد.

ماهیت و آرمانی که برای انقلاب اسلامی ما متصور است استکبار ستیزی و مبارزه با ظلم است و اگر مردم و مسئولین از این آرمانها دست بردارند و خلاف آنها عمل نمایند و فقط به ظاهر اسمی به عنوان حکومت جمهوری اسلامی داشته باشیم و ماهیتا از آرمانها خالی گردیم مطابق خواسته استکبار عمل کرده ایم و ما باید با حفظ آرمانها و با توکل به خدا و اعتماد بر مردم و همچنین الگو گیری از تاریخ در مبارزه و عدم اعتماد به غرب استقامت کنیم.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

پی نوشت:

[۱]. بیانات در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام، ۱۳۹۴/۰۱/۲۰.

[۲]. بیانات در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان، ۱۳۹۲/۰۸/۱۲.

[۳]. بیانات در دیدار مسئولان نظام، ۱۳۹۵/۰۳/۲۵.

[۴]. پارسانیا، حمید، حدیث پیمانه، ص ۲۸۴، قم، معاونت امور اساتید و دروس معارف اسلامی، ۱۳۷۷.

[۵]. بیانات در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان، ۱۳۹۴/۰۸/۱۲.

[۶]. بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه، ۱۳۷۶/۰۶/۲۶.

مهر

۶۲ کودتای آمریکایی در جهان + جدول و جزئیات


خبرگزاری تسنیم: نگاهی به تاریخ اقدامات آمریکا در کشورهای مختلف در طول ۱۰۰ سال گذشته نشان می‌دهد این کشور به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در بیش از ۵۰ کودتا نقش داشته و در تعداد دیگری از این کودتاها نیز ناکام مانده است.

62 کودتای آمریکایی در جهان + جدول و جزئیات

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، اندکی پس از کودتای سال 2004 آمریکا در هائیتی، «آیرا کورزبان» وکیل «ژان برتراند آریستاید» رئیس‌جمهور این کشور در میامی آمریکا طی سخنرانی خود یک سؤال و جواب جالب را مطرح کرد: "چرا تا کنون در واشنگتن کودتا شکل نگرفته است؟ چون در واشنگتن «سفارت آمریکا» وجود ندارد."

اقتدار و قدرت بین المللی تنها با تبلیغات رسانه ای ممکن نمی‌شود. آمریکا از همان ابتدای شکل گیری و بعد از نجات پیدا کردن از جنگ‌های داخلی بین انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها و زمانی که توانست به عنوان کشور مستقل ایالات متحده، نام خود را در تاریخ ثبت کند، همواره یک هدف را دنبال کرده و به شدت بر روی آن حساس است: "قدرت اول بودن در کل دنیا."

تبعیدی‌های انگلیس و مهاجرانی که از اقصی نقاط دنیا، کشوری به نام آمریکا را برای خود تأسیس کردند، از لحاظ تاریخی از تمام کشورهای دیگر دنیا عقب بودند اما سعی داشتند با پیشرفت‌های علمی و همچنین نظامی گری و قلدر‌مآبی این عقب ماندگی تاریخی را جبران کرده و برای خود هویتی درست کنند. هویتی که سرچشمه در قدرت داشته باشد.

ایالات متحده با همین هدف، از آغاز شکل‌گیری خود را قدرت اول دنیا می‌داند و هنوز هم مسئولان آن، بیان می‌کنند که تأثیر گذارترین کشور دنیا هستند. این قدرت با این حال نه از طریق منطق و عقل، بلکه از طریق زور و قدرت‌نمایی به وجود آمده است. مروری بر تاریخ سیاسی جهان در طول 100 سال گذشته نشان می‌دهد که آمریکا در بسیاری از فجایع دنیا دست داشته است. در پشت هر جنگ داخلی و خارجی، در پشت هر نسل‌کشی و دیکتاتوری‌ و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی، می‌توان رد پای سیا و یا سایر مسئولان کاخ سفید را مستقیم و غیر مستقیم مشاهده کرد.

رهبر فرزانه انقلاب چندی پیش در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این جنایات، مطرح کردند که یکی از دلایل فرو ریختن نظام و هیمنه غرب وبه خصوص آمریکا، روشن شدن زوایای اصلی تعارض‌های عملی آمرکیا با شعارهایش است. ایشان در ادامه افزودند: "این‌ها در دنیا دم از آزادی و دم از دموکراسی و دم از حقوق بشر و این حرف‌ها می‌زدند؛ در عمل آن‌قدر دولت‌های غربی با این شعارها عملاً مخالفت کردند و نقض کردند این شعارها را که امروز طرح این شعارها در دنیا از سوی غربی‌ها به‌صورت یک امر مستهجن درآمده است؛ یعنی افراد صاحب فکر می‌فهمند. تعداد کودتاهایی که دولت‌های غربی و قدرت‌های غربی علیه دولت‌های مستقل - غالباً دولت‌های ملّی - انجام دادند، یک تعداد عجیبی است. طبق بعضی از گزارش‌ها، آمریکا پس از جنگ دوّم [جهانی] تا امروز برای سرنگونی پنجاه دولت اقدام کرده! در مورد پنجاه دولت انواع و اقسام اقدام‌ها را کرده؛ با ده‌ها جریان مقاومتِ مردمی مخالفت کرده که این‌ها در کارنامهٔ آمریکا و دیگران مضبوط است."

نگاهی به تاریخ اقدامات آمریکا در شکورهای مختلف در طول 100 سال گذشته نشان می‌دهد این کشور به طور مستقیم و یا غیر مستقیم در بیش از 50 کودتا نقش داشته و در تعداد دیگری از این کودتاها نیز ناکام مانده است.

شناختن رویه و رفتار آمریکا در برخورد با انقلاب‌های مردمی و دولت‌های مردمی از یک سو، دروغگویی رهبران این کشور و فاصله بسیار زیاد آن‌ها از شعارهایشان را مطرح می‌کند و از سوی دیگر می‌تواند درس عبرت مهمی باشد برای کشورها و اشخاصی که گمان می‌کنند، با دنباله روی از سیاست‌های و اهداف آمریکا می‌توان کشوری مستقل و آباد داشت و در امنیت به سر برد.

خبرگزاری تسنیم در این گزارش و جدول تهیه شده، به بیش از 60 کودتای موفق و ناموفق آمریکا در طول 100 سال گذشته اشاره کرده و به دلایل همه این مداخلات نظامی و سیاسی اشاره کرده است. با این حال چندنکته مهم در این خصوص وجود دارد که باید مد نظر قرار گیرد:

1- واژه «کودتا»، به فرانسوی: coup d'état، از زبان فرانسوی وارد زبان فارسی شده است؛ و به معنی «ضربه ناگهانی به دولت» است. تا چندی پیش تصور بر این بود که تنها ضربه ناگهانی نظامیان به دولت مستقر می‌تواند فراهم کننده کودتا باشد. با این حال موسسه‌های نظریه پردازی غربی و سازمان‌های خصوصی وابسته به سرمایه داران بزرگ صهیونیستی، نشان داده‌اند، می‌توان همان تعریف عام «هر ضربه ناگهانی به دولت» از جانب «تعدادی پیاده نظام؛چه نظامی و چه غیر نظامی» را کودتا دانست.

کودتا زمانی در پاکستان و مصر توسط نظامیان انجام شده و قدرت را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد و زمانی توسط پیاده نظام و اراذل و اوباش ایجاد شده و قدرت را به کس دیگری واگذار می‌کند مانند آنچه که در کودتای 28 مرداد سال 1332 در تهران رخ داد. گاهی اوقات کودتا را انقلاب رنگی می‌نامند و تعدادی از مردم و روشنفکران با پیروی از دستورات و حمایت‌های مالی موسسه‌های غیر دولتی وابسته به غرب، دست به اعتراض و راهپیمایی می‌زنند و دولتی را سرنگون می‌سازند که نمونه آن را در طی سالهای اخیر به وفور در اوکراین مشاهده کرده‌ایم.

گاهی اوقات نیز کودتا به معنای حمایت مالی و نظامی همه جانبه غرب از تعدادی از شورشیان در یک کشور دیگر است که باعث می‌شود این افراد مسلح و پر قدرت شده و علیه دولت مرکزی شورش کنند. این نمونه را نیز طی سالهای اخیر در سوریه و البته در عراق مشاهده کرده ایم. شاید آمریکا و متحدان اروپایی‌اش تلاش داشته باشند به این حرکات و فعالیت‌های گروه‌های تروریستی لقب حرکتهای «آزادیبخش» و یا «ارتش آزادیبخش» بدهند اما رفتار آن‌ها با داعش در طول چند وقت گذشته و ابراز نگرانی آن‌ها از حرکات بعدی این گروه نشان می‌دهد که در این مسئله نیز شاهد صداقت از نوع آمریکایی‌اش هستیم!

2- زمانی که براندازی یک حکومت از طریق جنگ مستقیم کشورهای غربی با یک کشور و یا یک نظام باشد، شاید از نظر فرضیات علمی سیاسی نتوان نام کودتا بر آن گذاشت. اما می‌توان به صورت خلاصه آن را کودتای یک کشور و جنگ نظامی یک کشور علیه کشور دیگر دانست. اقدامی که آمریکا در عراق و افغانستان و یا در لیبی انجام داد – هر نتیجه مثبت و یا منفی ای که در پی داشته باشد – کودتا نیست اما مداخله مستقیم نظامی در امور داخلی یک کشور دیگر است و این جدول تنها به این دلیل که مداخله نظامی کشور بیگانه بدون دخالت عوامل داخلی را در تعاریف سیاسی نمی‌توان کودتا نامید، از آوردن مداخله‌های مستقیم نظامی آمریکا در امور داخلی کشورها خودداری کرده است.

  سال محل کودتا توضیحات
1 1918 روسیه انقلاب حزب بلشویک روسیه در سال 1917 با مخالفت آشکار دولت «وودرو ویلسون»، رئیس جمهور وقت آمریکا روبرو شد. در سال 1918، نیروهای متحدین از جمله آمریکا به روسیه لشکرکشی نظامی کردند.
2 1949 یونان در سال 1949 آمریکا با فتنه‌انگیزی در یونان جنگ داخلی این کشور را به راه انداخت که 154 هزار نفر کشته، 40 هزار نفر بازداشت و زندانی و 6 هزار نفر به موجب احکام نظامی صادره توسط دادگاه نظامی یونان اعدام شدند.
«ماکویگ»، سفیر وقت آمریکا در آتن اعتراف کرد که تمام اقدامات تأدیبی و تکنیکی اتخاذ شده و به اجرا گذاشته شده توسط حکومت نظامی یونان طی سال‌های 1949 – 1947 توسط نظارت مستقیم و برنامه‌ریزی دقیق کاخ سفید صورت گرفته بود.
3 1949 سوریه در 3 مارس 1949 آژانس اطلاعات و جاسوسی آمریکا (سیا) کوتایی نظامی را در سوریه و به فرماندهی "حسنی الزعیم" به اجرا می‌گذارد که برنامه این انقلاب تماماً و کاملاً در سفارت آمریکا در دمشق ریخته شده بود.
در 14 آگوست 1949 شماری از افسران سوریه به دستور سفارت آمریکا در دمشق و در حالی‌که توسط این سفارت هدایت می‌شدند، اقدام به محاصره خانه «حسنی الزعیم» کردند که خود کودتای آمریکا را رهبری کرده بود، و پس از اینکه الزعیم حاضر نشد به دستورات آن‌ها تن دهد، او را به قتل رساندند.
4 1952 کوبا در 10 مارس 1952 آمریکا اقدام به حمایت از ژنرال «باتیستا» کرده و او را به کودتا در کوبا تشویق کردند و پس از اینکه باتیستا قدرت را در کشور به دست گرفت، دیکتاتوری وابسته به آمریکای خود را در این کشور به اجرا گذاشت.
5 1953 ایران در 19 آگوست 1953 سازمان سیا کودتایی را علیه دولت «مصدق» به راه می‌اندازد که به کودتای «25 مرداد» در ایران معروف است. طراح و برنامه‌ریز این کودتای آمریکایی کسی نبود جز «کیم روزولت»، نوه «تئودور روزولت» که طی سال‌های 1901 تا 1909 میلادی ریاست جمهوری آمریکا را برعهده داشت.
6 1953 آلبانی بین سالهای 1949 تا 1953 دولت آمریکا و بریتانیا در اقدامی مشترک دولت قانونی آلبانی که کوچک‌ترین و شکننده‌ترین دولت کمونیستی در اروپای شرقی بود را ساقط کردند.
7 1954 گواتمالا سازمان سیا از براندازی دولت گواتمالا که با رأی مردم انتخاب شده بود حمایت کرد. «جاکوبو آربنز» رئیس جمهور گواتمالا، با رأی مردمی به منصب قدرت نشسته بود. سازمان سیا در چند عملیات پنهانی که علیه وی و دولتش انجام داد، موفق به سرنگونی دولت وی نشد اما ناگهان ارتش کشورش علیه او برگشت و او به سادگی از قدرت کنار زده شد.
بعد از آنکه حکومت جدید زمین‌های متعلق به شرکت آمریکایی را ملی اعلام کرد، سیا اقدام به هدایت حمله مخالفان در تبعدید کرد؛ بمب افکن ها در نیکاراگوئه مستقر شدند. در 27 ژوئن 1954 پس از اینکه جنگنده بمب افکن‌های نیروی هوایی آمریکا اقدام به بمباران پایتخت گواتمالا و مناطق اطراف آن به واسطه جنکنده‌های «ب – 26» می‌کنند،‌ کودتایی نظامی را در این کشور انجام می‌دهند. سفیر آمریکا فهرست چندین نفر از افرادی که طبق سیاست‌های آمریکا می‌بایست اعدام می‌شدند را تهیه کرد و سرانجام با حمایت مستقیم ریگان، آرمز به عنوان رئیس جمهور گواتمالا منصوب شد. این امر منجر به شکل گیری جنگ داخلی در این کشور شد که نزدیک به 200 هزار کشته در پی داشته است.
8 1957 تایلند  
9 1958 لائوس بین سال‌های 1958 تا 1960 سیا حداقل مهندسی و طراحی سه کودتا را برای دور نگه داشتن گروه‌های چپ گرا از قدرت را بر عهده داشت. سیا حامی رهبر دست راستی و سرکرده باند مواد مخدر در لائوس ژنرال «فومی نوساوان» بود. نوساوان دلال مواد مخدر میان برمه، لائوس و ویتنام بود و آمریکا نیز از انحصار انتقال مواد مخدر توسط این شخص حمایت می‌کرد. در سال 1962 سیا با گرد آوری 30 هزار نفر از شبه نظامیان تحت فرمان خود در تایلند، کره، ویتنام و فلیپین علیه گروه‌های چپ در لائوس وارد نبرد شد که درنهایت پس از آشکار شدن ضعف آمریکا در مقابل لائوسی‌هایی چپ گرا، این کشوراقدام به تخلیه دو میلیون تن بمب بر سر مردم بی گناه لائوس کرد.
10 1958 لبنان در 15 جولای 1958 لبنان عملاً به واسطه ناوگان ششم نیروی دریایی آمریکا به اشغال نظامی این کشور در می‌آید تا کاخ سفید رسماً حمایت خود از "کمیل شمعون" را به دنبال انقلاب عراق که روز پیش از آن در این کشور (عراق) روی داده بود، اعلام کند.
11 1958 عراق در 1958 پس از اینکه پادشاهی تحت حمایت بریتانیا در عراق توسط «عبدل قاسم» فروپاشید سیا جوان 22 ساله ای را مأمور کرد که این رئیس جمهور جدید را ترور کند. صدام حسین جوان 22 ساله ای که مأموریت چنین اقدامی را داشت با حمایت مالی آمریکا به بیروت و قاهره سفر کند و در آنجا تبدیل به یکی از نیروهای اطلاعاتی مصر شد.
12 1959 کوبا سازمان سیا با اقدامات آیزنهاور و کندی تبعیدی‌ها و پناهندگان ضدکمونیست کوبایی را آموزش داد و تلاش کرد دولت فیدل کاسترو را سرنگون کند. بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین این تلاش‌ها عملیاتی بود که در سطح کاخ سفید انجام و به «عملیات خلیج خوک‌ها» مشهور شد.
13 1960 کنگو در سال 1960 هنگامی که پاتریس لومومبا که با مبارزات ضد استعماری‌اش راه را برای استقلال کنگو از بلژیک فراهم کرده بود، برای حل پاره‌ای از بحران‌های داخلی از شوروی طلب کمک نظامی کرد باعث شد دولت آیزنهاور و آمریکا عصبانی شوند. رئیس وقت سازمان سیا در آن زمان هشدار داد کنگو نیز در تلاش است تا به حکومتی کمونیستی تبدیل شود و باید دست به کار شد تا از پدید آمدن کوبایی دیگر جلوگیری شود. آیزنهاور به سازمان سیا اجازه داد تا با ریختن سم در غذا یا خمیردندان وی او را ترور کند. سازمان سیا نتوانست او را ترور کند اما استعمارگر سابق کنگو یعنی بلژیک را یاری داد تا لومومبا را عزل و او را مجبور به فرار کند.
14 1960 ترکیه  
15 1961 اکوادر  
16 1961 ویتنام جنوبی  
17 1963 جمهوری دومینیکن سازمان سیا از براندازی «رافائل تروخیو»، دیکتاتور جمهوری دومینیکن حمایت می‌کرد و سرانجام وی را کشت.
18 1963 کنگو امریکا بطور غیر مستقیم و با همکاری سربازان بلژیکی در امور کنگو مداخله کرد و با کمک عوامل داخلی چون (موسی چومبه)، رئیس جمهور کنگو (پاتریس لومومبا) را به قتل رسانده و دولت کنگو را سرنگون کردند.
19 1963 عراق در فوریه سال 1960، آمریکا کودتایی علیه دولت عراق طراحی کرد که «عبدالکریم قاسم» رئیس جمهور آن بود و دو سال قبل پادشاهی غرب‌گرای عراق را سرنگون کرده بود، طراحی کرد. دولت عراق از گسترش نفوذ حزب کمونیسم عراقی در زمان ریاست جمهوری وی نگران بود. خارج شدن عبدالکریم قاسم از پیمان «سنتو» و خرید اسلحه از شوروی اقداماتی بود که آمریکا و سیا را به براندازی حکومت وی ترغیب کرد. این کودتا سرانجام در سال 1963 موفق شد.
20 1963 ویتنام جنوبی  
21 1964 برزیل آمریکا رئیس جمهور برزیل، «گولارت» که با رأی مردم روی کار آمده بود را در مارس 1964 سرنگون کرد. در 1964 ژانرال «کاستلو برانسو» توانست با کمک و حمایت ایالات متحده آمریکا کودتایی را بر پا کند که در نتیجه آن بیست سال حکومت ظالمانه بر این کشور حاکم شد.
22 1964 بولیوی  
23 1965 اندونزی در این سال سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا – سیا کودتایی نظامی به رهبری «سوهارتو» علیه «سوکارنو»، رئیس جمهور وقت اندونزی تدارک دیده و به اجرا می‌گذارد؛ سوکارنو اندونزی را ابتدا از چنگ ژاپنی‌ها و سپس هلندی‌ها رهانیده و آزاد کرده بود. به دنبال اجرای این کودتای بیش از یک میلیون شهروند اندونزیایی قربانی شدند. نقش آمریکا در کودتای 1965 ژنرال «سوهارتو» در اندونزی در ابتدا مخفی ماند، علی‌رغم این‌که سوهارتو هم تقریباً به اندازه مردم عراق از مردم اندونزی کشت. بعد از پایان ماجرا بود که مقامات آمریکا برای شریک شدن در افتخار این کودتا نقش خود را در کمپین قتل‌عام سوهارتو آشکار کردند.
24 1965 زئیر پاتریس لومومبا رهبر جنبش ملی این کشور که نبرد مردم این کشور را برای دستیابی به استقلال را رهبری کرد، در سال 1960 اولین نخست وزیر منتخب مردم این کشور شد. اما او طی کودتای آمریکایی «جوزف موبوتو» از قدرت خلع شد. موبوتو با انحلال انتخابات در سال 1965 خود را به عنوان رئیس جمهور زئیر اعلام کرد و برای مدت 30 سال دیکتاتور مآبانه در این کشور حمکرانی کرد.
25 1966 عراق کودتا شکست خورد
26 1967 یونان در 21 آوریل سال 1967، دولت مردمی یونان که عده‌ای گمان داشتد راه کمونیسم پیش گرفته بود، سرنگون شد. بعضی شواهد به نقش داشتن آمریکا در این کودتا گواهی می‌دهند؛ با این وجود، عده‌ای نقش آمریکا را انکار می‌کنند. نخست وزیر لیبرال یونان «گئورگیس پانادورئه» در کودتای آمریکایی سال 1967 از حکومت ساقط شد. پس از او فرزندش به عنوان اولین رئیس جمهور سوسیالیست یونان در 1981 به مسند قدرت تکیه زد.
27 1968 پاناما  
28 1969 غنا در دهه 1950 تا 1960 چهره ضد امپریالیستی به نام «کوام نکرومه» که در دوران استعمار بریتانیا نخست وزیر بود با کسب استقلال از انگلیس به عنوان رئیس جمهور غنا برگزیده شد. او در سال 1965 کتاب «استعمارنو: آخرین مرحله از امپریالیسم» را نوشت و در سال 1969 طی یک کودتای آمریکایی سرنگون شد. هر چند دولت آمریکا دخالت در این کودتا رانفی می‌کند اما بعدها یکی از جراید انگلیس افشا کرد که 40 نفر از افسران سیا به توزیع اسلحه و حمایت از مخالفان مخفی نکرومه کردند که درنهایت نیز با موفقیت این عملیات دولت آمریکا از آن‌ها تقدیر کرد.
29 1970 کامبوج زمانی که نیکسون دستور به بمباران پنهانی و غیر قانونی کامبوج در سال 1969 داد، هواپیماهای این کشور به گونه ای عمل کردند که هیچ ردپایی از جنایت‌های آمریکا در این کشور باقی نماند. طی این عملیات‌ها نیم میلیون نفر از مردم کامبوج بر اثر پرتاب موشک‌هایی که عدد آن‌ها بیش از تعداد بمب‌های فروریخته شده بر سر مردم آلمان و ژاپن در جنگ جهانی دوم بود کشته شدند. زمانی که «کومر راگ» در سال 1973 قدرت را به دست گرفت و حداقل دو میلیون نفر از مردم خود را کشت، در نهایت توسط ارتش ویتنام مجبور به ترک کشور شد. اما ایالات متحده از طریق سفارت خویش در بانکوک به حمایت‌های همه جانبه از راگ و سربازانش کرد.
30 1971 ترکیه  
31 1971 بولیوی در سال 1971، امریکا از کودتای بولیوی حمایت و آنرا رهبری کرد.
32 1973 شیلی دولت کندی تیمی متشکل از 100 مأمور سیا و وزارت خارجه را به شیلی فرستاد تا در انتخابات سال 1964 نتیجه را عوض کند. کمپین «ترس سرخ» با تصاویر تیرباران افراد و تانک‌های شوروی برای ترساندن زنان، تولید برنامه‌های رادیویی توسط سیا، پخش اخبار ساختگی، و موارد مشابه همه در همین راستا بود، و در نهایت «ادواردو فری» با رأی اکثریت زنان انتخابات 1964 را از آلنده برد. اما علی‌رغم همه کمپین‌های آمریکا، آلنده در سال 1970 علی‌رغم تحریم‌های اقتصادی و کمپین بی‌ثبات‌سازی آمریکا دوباره در انتخابات پیروز شد. دفتر زندگی آلنده در نهایت به دست ارتش ژنرال «پینوشه» با حمایت سیا و ارتش آمریکا بسته شد. در 11 سپتامبر 1973 سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا کودتایی علیه «سالوادور آلنده»، رئیس جمهور وقت شیلی به اجرا می‌گذارد که در نتیجه آن نه تنها آلنده کشته می‌شود که این کودتا اعدام 30 هزار نفر و بازداشت و زندانی شدن 100 هزار نفر را در شیلی به دنبال دارد. در 8 سپتامبر 1974 «ویلیام کولب»، مدیر وقت سازمان اطلاعات و جاسوسی امریکا – سیا از نقش اساسی این سازمان جاسوسی جهت از پیش‌رو برداشتن سالوادور آلنده، رئیس جمهور وقت شیلی پرده برداشت و یادآوری کرد که دولت نیکسون طی سال‌های 1970 تا 1973 بیش از 8 میلیون دلار را به فعالیت‌های سازمان سیا در شیلی اختصاص داده بود تا موانعی برسر راه دولت آلنده و فعالیتش در این کشور ایجاد کند.
33 1973 اروگوئه امریکا با اجرای کودتای نظامی در اروگوئه، دولت این کشور را سرنگون کرد.
34 1976 آرژانتین دولت دموکراتیک آرژانیتین با کودتای نظامی سازمان سیا در 24 مارس 1976 سرنگون شد. بر اساس اسناد طبقه بندی نشده آمریکا در سال 2003، در اکتبر سال 1976 بین وزرای خارجه آمریکا و آرژانتین یعنی «هنری کسینجر» و «گوزیتی» بلافاصله پس از اینکه دولت نظامی و کودتا در این کشور به قدرت رسید گفتگوهای صورت گرفته است. در این سخنان به صراحت کسینجر از دولت کودتا حمایت کرده و بر جنگ نا عادلانه ای که در آن 30 هزار نفر که اکثر آن‌ها جوان بوده‌اند کشته شده و 400 کودک نیز به سرقت رفتند صحه گذاشته است.
35 1977 پاکستان  
36 1980 ترکیه پاول هنز، از مدیران ارشد سازمان سیا به انجام کودتایی در ترکیه در سال 1980 اعتراف کرد.
37 1980 کره جنوبی در سال 1980، امریکا در کره جنوبی کودتای نظامی کرد.
38 1981 جزایر سیسیل در 26 نوامبر 1981 سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا – سیا با مشارکت سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا آفریقای جنوبی (DONC) که توسط سیا حمایت مالی می‌شود، مزدوران خود را در قالب تیم راگبی راهی جزایر سیشیل می‌کند و این تیم در آنجا مأموریت داشت دست به کودتای نظامی بزند.
39 1982 چاد در 7 ژوئن 1982 دولت آمریکا موفق می‌شود، دست نشانده خود "حسین حبری" را پس از هزینه کردن بیش از 10 میلیارد دلار و دست زدن به قتل‌عام‌ها و کشتارهای گسترده در چاد به قدرت برساند.
40 1983 گرنادا در 25 اکتبر 1983 نظامیان آمریکایی به کشور "گرانادا" حمله کردند که کوچک‌ترین کشور جهان به شمار می‌آید. نظامیان آمریکایی با وحشی‌گری تمام به این کشور کوچک حمله و ساکنان آن را که به دفاع از کشورشان برخاسته بودند، قتل عام کردند. دستاویز آمریکا برای این حمله و این همه قتل و کشتار در معرض خظر قرار گرفتن دانشجویان آمریکایی مقیم این کشور بود. این کشور در آن زمان درگیرانقلاب مردمی بود. علت این حمله جلوگیری از قدرت یافتن حکومت طرفدار شوروی و کوبا در گرانادا بود.
41 1984 گینه  
42 1987 بورکینافاسو  
43 1989 پاناما در 20 سپتامبر 1989 نظامیان آمریکایی کشور پاناما را به دستور «جرج بوش»، رئیس جمهور وقت آمریکا به اشغال خود در آوردند تا ژنرال «مانوئل نوریگا»، رهبر وقت پاناما را بازداشت و در آمریکا محاکمه کنند. در این اشغال، بیش از دو هزار نفر کشته شدند.
44 1989 پاراگوئه  
45 1990 فیلیپین جت‌های آمریکایی پوشش هوایی به سود حکومت در برابر کودتاتشکیل دادند
دولت آمریکا نقش مهمی در وارد آوردن فشار بر «فردیناند ماکروس»، رئیس جمهور وقت فیلیپین برای کناره‌گیری از قدرت داشت؛ دولت آمریکا پیش از این برای دهه‌ها از فردیناند مارکوس حمایت کرده بود.
46 1991 نیکاراگوئه سازمان سیا بین سالهای 1981 تا 1990 قصد براندازی دولت «ساندینیستا» در نیکاراگوئه را داشت.
47 1990 السالوادور جنگ داخلی که در دهه 1980 در این کشور به وقوع پیوست، قیام مردمی علیه حکومتی بود که با نهایت سنگدلی و قساوت علیه مردم ظلم می‌کرد. در این جنگ داخلی نزدیک به 70 هزار نفر از مردم السالوادور کشته وهزاران نفر نیز ناپدید شدند. کمیته حقیقت یاب سازمان ملل پس از جنگ تشکیل شد و به این نتیجه رسید که 95% از کشته شدگان توسط دولت و تنها 5% توسط شبه نظامیان کشته شده‌اند. نیروهای نظامی دولت که مسئول این کشتار بودند به طور کامل از سوی سیا تأسیس، آموزش و مجهز و هدایت شدند.
48 1991 هائیتی بیش از 200 سال بعد از شورش بردگان که منجر به شکل گیری ملت هائیتی شد و بر نظامیان ناپلئون غلبه کردند مردم زجر کشیده این کشور درنهایت توانستند در یک انتخابات یک حکومت دموکراتیک واقعی را تحت رهبری «جین برتراند آرستید» در سال 1991 بر سر کار بیاورند. اما حکومت آرستید تنها پس از 8 ماه دوام، در یک کودتای نظامی مورد حمایت آمریکا سرنگون شد. هر چند دوباره آرستید با حمایت مردمی توانست در سال 2000 دوباره بر سر کار بیاید. اما کودتای سال 2004 که با اردوکشی و ایجاد خشونت هائیتی را به بی ثباتی کشاند، باعث شد تا بهانه برای آمریکا برای خارج کردن آرستید از قدرت ایجاد شود.
49 1994 هائیتی اعمال محاصره علیه حکومت نظامی؛ سه سال بعد از کودتا سربازان رئیس جمهور آریستید را دوباره به دفترش بازگرداندند.
50 1995 کامبوج دولت ریگان در پی به کارگیری «دکترین ریگان» برای کمک به جنبش‌های مقاومت ضد شوروی دست به حمایت از جبهه آزادی ملی خلق در کشور کامبوج زد و سرانجام در سال 1995 رژیم کمونیستی کامبوج را از قدرت ساقط کرد.
51 1996 اوگاندا  
52 1997 کلمبیا در سال 1997 «دیاگو موریلو- بجارانو» و همدستانش پس از دخالت نظامی آمریکا برای سرنگونی «پابلو اسکوبر» بر روی کار آمد. اگر چه بهانه آمریکا برای دخالت نظامی علیه اسکوبر مبارزه علیه مواد مخدر بود اما در عوض این کشور از گروهی در کلمبیا حمایت کرد که طی ده سال بعد مسئول 75% از قتل‌های وحشیانه مردم کلمبیا بود.
53 1999 پاکستان در سال 1999، در جریان کودتای نظامی «پرویز مشرف» در پاکستان، حمایت‌ها و نقش آمریکا در حذف تحریم اقتصادی علیه پاکستان کاملاً محسوس بود.
54 2002 ونزوئلا در آوریل 2002 کابینه بوش انجام کودتا را در ونزوئلا بر علیه (هوگو چاوز) رئیس جمهور این کشور صادر کرد. بعد از 2 ماه اعتصابات سراسری مردم در طرفداری از هوگو چاوز و محکوم شدن کودتا از طرف 19 کشور امریکای لاتین، کودتا با شکست مواجه شد و چاوز به قدرت بازگشت. امریکا عقب نشینی کرد، ولی به کمک‌های مالی خود به مخالفان چاوز به رهبری (پدرو کارمونا) یکی از کارتل های نفتی، ادامه داد. و خواستار رفراندم برای تائید و یا نفی چاوز شد. (این رفراندم در 15 اوت 2004 برگزار شد و 58% مردم دوباره چاوز را تائید کردند.)
55 2003 گرجستان در نوامبر 2003، امریکا با حمایت خود، (انقلاب نارنجی) را در گرجستان به پیروزی رساند و دولت «شواردنادزه» را سرنگون کرد و از «ساکاشویلی» حمایت کرد.
56 2004 هائیتی  
57 2005 اوکراین واشنگتن در اوکراین هم از زمان استقلال این کشور در سال 1991 برای حکومت احزاب و کاندیداهای طرفدار غرب تلاش کرد و نقطه اوج آن «انقلاب نارنجی» سال 2004 بود.
58 2005 ازبکستان در می 2005، ایالات متحده در ادامه پروسه مداخلات آشکار خود، ناآرامی‌هایی را در ایالت (اندیجان) ازبکستان ایجاد کرد تا دولت این کشور را نیز همانند نمونه‌های قبلی سرنگون کند، اما با برخورد نظامی شدید دولت با ناآرامی‌ها و کشته شدن بیش از هزار نفر از مردم بیگناه، امریکا در این براندازی ناموفق شد.
59 2005 قرقیزستان در مارس 2005 و در ادامه انقلاب اوکراین، آمریکا در قرقیزستان نیز انقلاب رنگین ایجاد کرد و دولت این کشور را نیز سرنگون کرد.
60 2009 هندوراس کودتای سال 2009 در هندوراس جدای از ابعاد سیاسی آن تلفات جانی فراوانی را به این کشور وارد کرد که طی آن بسیاری از مخالفان سیاسی، روزنامه نگاران و فعالین اتحادیه‌ها جان خودرا از دست دادند. در زمان وقوع کودتا دولت آمریکا هر گونه دخالت خود را انکار کرد. اما طی اسنادی که در ویکی لیکس افشا شد سفارت آمریکا در هندوراس، دلال اصلی انتقال قدرت دراین کشور بود که مدیریت شرایط پس از کودتا وتشکیل دولتی که منافع آمریکایی‌ها را محقق کند بر عهده داشته است.
61 2013 مصر دو سال بعد از انقلاب سال 2011 مصر و روی کار آمدن دولت مردمی «محمد مرسی» رژیم صهیونیستی و آمریکا که می دیدند با روی کار آمدن عضوی از اعضای اخوان المسلمین منافع شان در منطقه با خطر رو به رو شده است ، از ارتش مصر برای انجام کودتای نظامی حمایت کردند. آمریکا البته در ابتدای امر به نظر می رسید که مخالف این کودتا باشد اما بهبود روابط غرب با مصر بعد از این کودتا و به رسمیت شناختن دولت جدید توسط آمریکا نشان داد این کودتا نیز آمریکایی بوده است .
62 2014 اوکراین دولت‌های «ویکتور یوشچنکو» و «یولیا تیموشنکو» هم با حمایت غرب به سرنوشت دولت‌های دیگر تحت حمایت غرب گرفتار و به فساد کشیده شدند و «ویکتور یانوکوویچ» نخست‌وزیر سابق این کشور در سال 2010 به ریاست‌جمهوری انتخاب شد. آمریکا دوباره از تاکتیک‌های سنتی خود استفاده کرد و کودتای سال 2014 را رقم زد.

انتهای پیام/

پوستر مصادیق حقوق بشر آمریکایی.


دشمن را بشناسیم؛ دشمنان جهانی که خودشان را به‌وسیله‌ی انواع و اقسام اقلام آرایشیِ رسانه‌ای و تبلیغاتی بزک میکنند و در مقابل چشم قرار میدهند، بشناسیم؛ آمریکا را بشناسیم. در همین چند روز مشاهده کنید: فردا هفتم تیر است، حادثه‌ی حزب اتّفاق افتاده است؛ در سال ۶۶ در همین روز هفتم تیر، حادثه‌ی بمباران شیمیایی سردشت اتّفاق افتاده است؛ بله، صدّام آن کار را کرد، امّا پشت سر صدام چه کسی بود؟ آمریکایی‌ها بودند، غربی‌ها بودند، همان کسانی بودند که بمبهای شیمیایی را به او دادند، چراغ سبز هم به او دادند و در مقابل این جنایت بزرگ و این قتل‌عام عجیب سکوت هم کردند؛ در روز یازدهم تیر - چند روز بعد - ترور شهید صدوقی است که این هم کار همین جنایتکاران است؛ در روز دوازدهم تیر - چند روز بعد از این - حادثه‌ی اسقاط هواپیمای ایرباس بر روی خلیج‌فارس است. از هفتم تیر تا دوازدهم تیر شما ببینید چقدر ترور، قتل‌عام و کشتار [انجام شد]؟ [چقدر] زن، کودک، عالِم، سیاستمدار، به‌وسیله‌ی عوامل آمریکا آماج این جنایتها قرار گرفتند؟ اگر طرّاح این حوادث هم سرویس‌های امنیّتی آمریکا و غرب نبودند، حدّاقل کمک‌کننده بودند؛ حدّاقل تشویق‌کننده بودند. این دشمنها را بشناسیم. به تعبیر بعضی دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفته‌ی «حقوق بشر آمریکایی» اعلام بکنیم. واقعاً حقوق بشر آمریکایی در این چندروز در کشور ما یک چیز واضح و بارزی است و از این قبیل الی‌ ماشاءالله. پس احتیاج داریم دشمن را بشناسیم. آن کسانی که امروز سعی میکنند از این هیولا - که سیاستهای آمریکایی و سیاستهای بعضی از دنباله‌روان آمریکا است - یک چهره‌ی موجّهی معرّفی کنند، اینها دارند خیانت میکنند؛ اینها دارند جنایت میکنند. این کسانی که این حقیقت روشن را کتمان میکنند، این دشمنی خباثت‌آلود را در زیر پرده‌های توجیه میپوشانند، اینها دارند خیانت میکنند به این ملّت. کشور ما و ملّت ما احتیاج دارد دشمن را بشناسد، عمق دشمنی را بفهمد.۱۳۹۴/۰۴/۰۶
بیانات در دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر و جمعی از خانواده‌های شهدای استان تهران

فراخوان سومین جشنواره هنری و همایش بین المللی حقوق بشر آمریکایی


با توجه به بیانات مقام معظم رهبری(حفظه الله) در خصوص «افشای حقوق بشر آمریکایی» و نامگذاری هفته دوم تیرماه هر سال به این نام، دبیرخانه پویش مردمی «افشای حقوق بشر آمریکایی» با همکاری موسسات و نهادهای مردمی و در راستای ارتقاء آگاهی ها و فرهنگ عموم مردم ایران و جهان در زمینه حقوق بشر و از طرفی معرفی چهره واقعی مدعیان جهانی حقوق بشر با استفاده از آثار هنری، «سومین جشنواره بین المللی حقوق بشر آمریکایی» را در سطح ملی و بین المللی با ساختار دبیرخانه مردمی و غیر دولتی برگزار می نماید.

رویکرد جشنواره:

تولید آثار هنری، ادبی و رسانه ای در خصوص ماهیت، مفهوم و مصادیق حقوق بشر آمریکایی.

پژوهش جشنواره:

اولویت اصلی جشنواره، تولید آثار علمی و هنری بر اساس پژوهش های مستند است. بدین منظور کتاب پژوهشی «مصادیق نقض حقوق بشر توسط ایالات متحده آمریکا» توسط دبیرخانه جشنواره تدوین و منتشر شده و به شکل کامل از طریق سایت جشنواره در اختیار هنرمندان قرار می گیرد. این پژوهش شامل مجموعه مستندات و مصادیق نقض حقوق بشر توسط دولت ایالات متحده آمریکا در زمینه های مختلف است که به شکل مستند و جامع در این پژوهش گردآوری شده است.

موضوع ویژه جشنواره:

آمریکا، ترامپ و نابودی حقوق بشر…

موضوعات عمومی جشنواره:

  • نقض حقوق بشر در درون کشور آمریکا.
  • اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا نسبت به ملت ایران.
  • اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در سطح جهان.
  • جنایات آمریکایی/ کودتاهای آمریکایی/ ترور‌های آمریکایی/ قطع‌نامه های آمریکایی/ جنگ‌های آمریکایی/ دموکراسی آمریکایی/ حقوق بشر در آمریکا/ تبعیض آمریکایی و…

گرایش های هنری:

این بخش شامل رقابت هنرمندان داخلی و بین المللی است.

  • موشن گرافیک/ اینفوگرافیک/ پوستر/ کاریکاتور و کارتون

گرایش های ادبی:

این بخش ویژه رقابت هنرمندان داخلی است.

  • شعر هجو/ داستان کوتاه

بخش جنبی:

  • تولید «کلیپ تصویری» برای موسیقی های منتخب انقلابی و ضد استکباری.
  • تولید اپلیکیشن های موبایلی.
  • ایجاد و ارتقاء صفحات مجازی

 

مقررات عمومی:

  • موضوع و درونمایه ی آثار باید در برگیرنده ی حداقل یکی از موضوعات جشنواره باشد و در عین برقراری ارتباط با مردم کشورمان، توانایی ارتباط و انتقال پیام در سطح بین الملل را هم داشته باشد.
  • حق استفاده از آثار ارسالی در کتاب، مجموعه های فرهنگی و نمایشگاهی و رسانه ای برای دبیرخانه محفوظ است.
  • در صورتی که اثری کپی تشخیص داده شود و یا مالکیت معنوی افراد دیگر در آن رعایت نشده باشد در جشنواره شرکت داده نخواهد شد و تمامی عواقب آن به عهده شرکت کننده خواهد بود.
  • آثاری که با قوانین عمومی کشور همخوانی نداشته باشند، به جشنواره راه پیدا نخواهند کرد.
  • آثار می توانند سفارش دهنده داشته و یا بدون سفارش دهنده باشند.
  • محدودیتی در تعداد آثار ارسالی وجود ندارد. آثار سری یا مجموعه ای، یک اثر محسوب خواهند شد.
  • آثار ارسالی نباید قبلا برنده جایزه در هیچ جشنواره یا همایش فرهنگی و هنری و… شده باشند.
  • در صورت تقاضای دبیرخانه جشنواره، شرکت کنندگان موظفند فایل های اصلاحی یا اصلی آثار را ارسال نمایند.
  • تصمیم ‌گیری درمورد مسائل پیش‌ بینی نشده به عهده‌ی برگزار کنندگان جشنواره است.
  • ثبت نام و ارسال اثر، به منزله پذیرش کامل قوانین و مقررات جشنواره است.
  • ارسال فایل یک قطعه عکس رسمی از صاحب اثر الزامی است.

مقررات تخصصی گرایش های هنری:

موشن گرافیک:

  • اولویت موضوعی: مصادیق نقض حقوق بشر توسط آمریکا در درون کشور امریکا، ایران و سایر کشورها.
  • اثر می‌بایست با استفاده از ابزارها و فناوری‌های دیجیتال تولید شده باشد.
  • مدت زمان ویدئو نباید بیش از ۱۵ دقیقه باشد.
  • فایل ویدئویی باید با فرمت mp4 و با حجم حداکثر ۲۰ mb بر روی سامانه بارگزاری شود.
  • هنگام ثبت نام، یک فریم از اثر در بخش «تصویری از اثر» بارگذاری شود.

اینفوگرافیک:

  • اولویت موضوعی: جنایات، جنگ ها، تحریم ها، تبعیض ها و تروریسم آمریکایی.
  • آثاری که متن آن به هر سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی باشد در اولویت انتخاب قرار دارند.
  • تکنیک و شیوه اجرای آثار آزاد است.
  • فایل‌ آثار باید به صورت  CMYKدر ابعاد ۱۰۰*۷۰ با فرمت JPG و با دقت ۱۵۰ DPI  و حداکثر حجم فایل  ۵Mb بصورت RGB  ارسال شود.

پوستر:

  • اولویت موضوعی: آمریکا و نابودی حقوق بشر در سطح جهان.
  • آثاری که متن آن به هر سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی باشد در اولویت انتخاب قرار دارند.
  • تکنیک و شیوه اجرای آثار آزاد است.
  • آثار بایستی در ابعاد ۱۰۰*۷۰ با فرمت JPG و با دقت ۱۵۰ DPI و حداکثر حجم فایل  ۵Mb بصورت RGB ارسال شود.

 کاریکاتور و کارتون:

  • اولویت موضوعی کارتون: ترامپ و نابودی حقوق بشر.
  • اولویت موضوعی کاریکاتور (چهره): ترامپ، سرکردگان آل سعود، نتانیاهو.
  • آثار بایستی در ابعاد A3با فرمت JPG و با دقت DPI 200  ارسال شود.
  • حداکثر حجم فایل ۵Mb بصورت RGB می باشد.
  • فایل آثار بدون قاب و پاسپارتو تهیه و ارسال شود.

شعر هجو:

  • اولویت موضوعی: حقوق بی بشر آمریکایی/ رقص شمشیر جاهلی ترامپ و آل سعود
  • اشعار می توانند در هر یک از قالب های شعری و به شکل طنز، هجو یا انتقادی سروده شوند.
  • اشعار در قالب فایل word به همراه مشخصات شاعر و شهر محل سکونت ارسال شوند.

داستان کوتاه:

  • اولوین موضوعی: جنایات آمریکایی/ کودتاهای آمریکایی/ ترور‌های آمریکایی/ تحریم های آمریکایی/ جنگ‌های آمریکایی
  • داستان های کوتاه می بایست حداکثر در ۳۰۰ کلمه نوشته شوند.
  • اشعار در قالب فایل word به همراه مشخصات شاعر و شهر محل سکونت ارسال شوند.

جوایز و حمایت ها:

  • به آثار منتخب در گرایش های موشن گرافیک، اینفوگرافیک و پوستر کمک هزینه شرکت در نمایشگاه تعلق می گیرد.

جوایز آثار برگزیده گرایش های هنری:

موشن گرافیک:

اثر اول  ۵٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر دوم ۳٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر سوم ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

(۲۰۰٫۰۰۰ تومان برای تقدیر از هر یک از آثار راه یافته به بخش رقابتی)

اینفوگرافیک:

اثر اول  ۴٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر دوم ۲٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر سوم ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان

(۱۰۰٫۰۰۰ تومان برای تقدیر از هر یک از آثار راه یافته به بخش رقابتی)

پوستر:

اثر اول  ۳٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر دوم ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر سوم ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

(۱۰۰٫۰۰۰ تومان برای تقدیر از هر یک از آثار راه یافته به بخش رقابتی)

کارتون:

اثر اول  ۳٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر دوم ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر سوم ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

کاریکاتور (چهره):

۳٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

داستان کوتاه:

اثر اول  ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر دوم ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر سوم ۵۰۰٫۰۰۰ تومان

شعر:

اثر اول  ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر دوم ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان

اثر سوم ۵۰۰٫۰۰۰ تومان

کلیپ تصویری:

۵ جایزه ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ تومانی

اپلیکیشن های موبایلی:

۵ جایزه ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ تومانی

صفحات مجازی:

۵ جایزه ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ تومانی

 گاهشمار جشنواره:

  • مهلت ارسال آثار: تا ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • مراسم اختتامیه و همایش: تیرماه ۱۳۹۷ (همزمان با هفته حقوق بشر آمریکایی)

نحوه ارسال آثار:

  • از طریق دبیرخانه مجازی جشنواره به نشانی Us-humanrights.com
  • از طریق آدرس ایمیل های تخصصی هر گرایش.
  • کلیه آثار می‌بایست مطابق نمونه زیر و حتما به زبان انگلیسی نام گذاری شود.

نام و نام خانوادگی ـ شماره اثر          ‏ Mohammad Ahmadi-01.jpg

  • در صورت نیاز و ضرورت دبیرخانه می تواند از طریق ایمیل نیز آثار را دریافت نماید:

Usahumanrights2@gmail.com

راههای ارتباطی با جشنواره: